Igazán érdekes, hogy számos olyan növény van, amelyik arra a szervünkre van jótékony hatással, amelyre egyben hasonlít is. Most mutatunk nektek 12 ilyen növényt. (Forrás)

Sárgarépa - Szem

A sárgarépa javítja a szem vérkeringését és működését.

Gomba - Fül

A gomba azon kevés növények egyike, amely tartalmaz D-vitamint.

Ez a vitamin nagyon fontos az egészséges csontok, így a fülben lévő apró csontok számára is, amelyek a hangok agyba történő továbbításáért felelnek.

Vesebab - Vese

A vesebab segíti a vesék működését, és valóban, úgy is néz ki, mint a vese. A bab fehérjében és szöveti vízben, valamint rostokban gazdag eledel, amely segíti a vesék működését.

Paradicsom belseje - a 4 szívkamra

A paradicsom hatásos vértisztító, vértolulást oszlató, vesetisztító, amely a vértisztító kúrák nélkülözhetetlen kelléke. Fogyasztása, a változó korban lévő hölgyek számára különösen ajánlott.

Gyömbér - Gyomor

A gyömbér legelőnyösebb hatása, hogy segíti az emésztést. A kínaiak már több, mint 2000 éve használják a gyomor megnyugtatására és a hányinger elmulasztására. Emellett gyulladáscsökkentő memória javító hatása is ismert.

Narancs, Grapefruit - Emlő

A narancs, a grapefruit és egyéb citrusfélék jó hatással vannak az emlőmirigyek egészségére, és segítik nyirokmirigycsomók eltávozását a mellből. Antioxidáns hatásuk miatt megakadályozzák a daganatok kifejlődését.

Rebarbara, Zellerszár - Csontok

Ezek a növények magas nátrium tartalmúak, ezért erősítik a csontokat. Ha nincs elég nátrium az étrendünkben a szervezet a csontokból vonja ki azt, és emiatt csontjaink meggyengülnek, könnyen törnek.

Avokádó - Méh

Az avokádó erősíti a méhet és méhnyakat, kiegyensúlyozza a hormonszintet, segít megakadályozni a méhnyakrák kialakulását.

A füge tele van magokkal...

A fügék növelik a spermák mozgási sebességét és a mennyiségüket.

Édesburgonya - Hasnyálmirigy

Rendszeres fogyasztása segít segít egyensúlyban tartani a vércukorszintet.

Afrikai cseresznye - Prosztata

Az afrikai cseresznye kivonata kiválóan alkalmas a prosztata nagyobbodás kezelésére, és csökkenti a tesztoszteron plazmakoncentrációját.

Dióbél - Agy

Tudósok bebizonyították, hogy a dió fogyasztás hatására neuro-transzmitter képződik, amely segíti az agyműködést.