A mai világban az emberek még befolyásolhatóbbá váltak, mint ezelőtt bármikor. Az emberek többsége egy pillanat erejéig sem kérdőjelezi meg a különböző médiában látott és hallott információk igazság tartalmát, ugyanis olyan meggyőzően mutatják be a maguk "valóságát". Pedig minden éremnek két oldala van, és bizony nagyon nem mindegy, hogy megmutatják-e nekünk mindkettőt, vagy csak azt, amit ők szeretnének velünk láttatni. A most következő képek leleplezik, hogy a média milyen ügyes, és sokszor etikátlan trükkökkel próbál meg minket befolyásolni. Legyetek résen!

1. Rögtön az elején egy remek példa rá, hogy egyáltalán nem mindegy, mit is akar mutatni nekünk a média.

2. Tudósító bejelentkezése "külföldről" a híradóban.

3. Az óriási tömegeket megmozgató Hillary Clinton Ohamában.

4. Donald Trump beiktatására is hatalmas tömeg gyült össze. Attól függ persze, hogy honnan nézzük.

5. Gyerekekkel játszó katona a média szemszögéből, és a valóságban.

6. Ruben Salvadori fényképe az izraeli katonák és a palesztin fiatalok közötti konfliktusról Nem mindegy, hogy melyik képen nézzük a fiatalt.

7. A konzervatív vezető, Theresa May tiszteletére összegyűlt tömeg.

8. Egy a közösségi médiában elterjedt bevándorláspárti figyelemfelkeltő fotó, és ezzel szemben a valóság.

9. Tüntető "tömeg" Párizs utcáin.

10. A képen Vilmos herceg látható, amikor Katalin hercegnével közösen bemutatták harmadik gyermeküket a nagyvilágnak. Ahogy a kép is mutatja: bizony nagyon nem mindegy, hogy milyen szögből mutatunk be egy bizonyos eseményt.

11. Nagyon sokan összegyűltek. Legalábbis az első fotón úgy tűnik...

12. A képen épp az amerikai tengerészgyalogosok segítenek egy iraki katonának 2003. március 21-én. Nem mindegy ám, hogy mennyit mutatnak az eredeti fotóból, hiszen a "jó helyen megvágva" teljesen más látvány tárul elénk.

(via liked.hu)