Nincs két egyforma ember a világon, ezért magától értetődő módon abban a tekintetben is alapvetően különbözünk, hogy kit, mi teszi igazán boldoggá az életben. Persze azért vannak olyan dolgok is, amik szinte mindenkinél a boldogság kulcsának számítanak. Friss kutatások alapján arra a következtetésre jutottak a szakértők, hogy leginagyobb mértékben a következő 12 dolgon múlik a boldogságunk:

1. Kevesebb munka

Ne hagyjuk, hogy a munkánk rá menjen a boldogságunkra. Ha túl sokat dolgozunk, és nem hagyunk időt a pihenésre, az rontja az érzelmi állapotunkat, ami folytonos elgedetlenséghez és depresszióhoz vezethet.

2. Pozitív dolgokról írjunk és olvassunk!

A közösségi oldalakon nagyon sok depresszív idézetet és képet posztolnak az emberek. Ez rendkívül lehangoló, és akarva-akaratlanul is rossz hatással lehet ránk. Törekedjünk arra, hogy több pozitív dolgot írjunk, és olvassunk.

3. Kisebb település élni

A kevésbé lakott területen élő emberek boldogabbak, mint a nagyvárosokban lakók. Ez nem azt jelenti, hogy most azonnal ki kell költöznöd vidékre, viszont nagyon jó hatással lesz rád, ha évente többször is eltöltesz pár pihentető napot egy eldugodtabb helyen.

4. Vendégszeretet

Azok az emberek, akit ritkán fogadnak vendéget, boldogtalanabbak. A rohanó világunk őrült ritmusa elidegeníti az embereket egymástól.

5. Gyermekvállalás

Biztosan mindenki hallott már nőknél gyakran fellépő szülés utáni depresszióról, ám ez csak egy átmeneti időszak, és egy erős párkapcsolatot a gyermekvállalás boldogabbá tesz hosszútávon.

6. Szociális kapcsolatok

Azok az emberek, akik jobbára csak a közösségi oldalakon tartják a kacsolatot a barátaikkal, családtagjaikkal, sokkal boldogtalanabbak, mint azok, akik a valóságban is találkoznak és beszélgetnek velük. Akit kórosan beszippant az online világ, zárkózottabbá válik, és torzul a személyisége.

7. Fogadd el önmagad!

Azok az emberek boldogabbak, akik kevesebbet foglalkoznak a külsejükkel. Persze itt nem ápolatlanságra, vagy igénytelen megjelenséére kell gondolni. Csupán csak arról van szó, hogy ezek az emberek kevésbé törődnek mások véleményével, nincs bennünk megfelelési kényszer.

8. Pénz

Mindenki ismeri azt a mondást, hogy a pénz nem boldogít. Nos, a pénz önmagában tényleg nem teszi boldoggá az embert. Bár kimutatható hogy a boldogság szintje párhuzamosan növekszik a bérekével, de csak egy bizonyos ideig. A túlzott pénzhajhászat kifejezetten boldogtalanná és egészségtelenné teszi az embert.

9. Intelligencia

Bármilyen szomorú is, de az okosabb emberek boldogtalanabbak, mint a kisebb intelligenciával bíró társaik. Ennek az az oka, hogy egyszerűbben élik az életüket, kevesebb kétség gyötri őket.

10. élj a jelenben!

Azok az emberek, akik folyamatosan a jövőre koncentrálnak, érezhető időhiányban szenvednek, és ez ahhoz vezet, hogy pont a jövőbeli céljaikat kevésbé tudják elérni. A kudarc pedig boldogatalanságot eredményez.

11. Társas étkezés

A tudósok szerint akik szinte mindig egyedül étkeznek, azok boldogatalanabbak és többet szoronganak. Törekedjünk arra, hogy minél többet étkezzünk társaságban. Lehet az barát, családtag, vagy munkatárs.

12. Reális célok, álmok

Az elvárásaink szorosan összefüggésben állnak a boldogságunkkal. Minél reálisabbak az elvárásaink, annál boldogabbak lehetünk a sikerélmények miatt, míg a magunkkal szemben felállított túlzott elvárások kudarchoz vezetnek.

(via adme.ru)