A világ vezető mérnökei folyamatosan azon dolgoznak, hogy újabbnál újabb kütyükkel tegyék kényelmesebbé és könnyebbé az emberek életét, na meg persze azért vastagabbá a gyártók pénztárcáját is. Azonban ez már egy teljesen más lapra tartozik, és szerencsére vannak olyan találmányok, amik tényleg hasznosak lehetnek a hétköznapok során, és nem csak felesleges pénzkidobást jelentenek. A technika gyors fejlődésnek és változásának köszönhetően ma már olyan eszközöket is megvásárolhatunk, amik olyanok, mintha egy időutazó a jövőből hozta volna ide őket. Miután megnéztétek a listánkat, kiváncsian várjuk, hogy melyek nyerték el annyira tetszéseteket, amikre szívesen lecsapnátok.

1. átlátszó kenyérpirító

Aki gyakran eszik pirított kenyeret, néha nagyon nehezen találja el, mikor vegye ki azt a pirítóból. Ha viszont lenne egy átlátszó kenyérpirító, akkor máris könnyebb lenne a helyzet, ugyanis látod, hogy mikor kell kivenned. Mivel kétrétegű üveg van beleépítve, ezért nem melegszik fel, így nincs mitől tartani.

2. Alvásminőséget javító robot

Holland tudósok kitaláltak egy nagyon hatékony robotot, ami segít az álmatlanság ellen. Ez a robot egy olyan párnára hasonlít, amit az emberek szívesen átölelnek elalvás előtt. A kutatók biztosak abban, ha valaki beszerez egy ilyen "párnát" sokkal jobban és pihentetőbben fog aludni, mint valaha. A robot egyébként úgy működik, hogy először alkalmazkodik az ember lélegzetvételéhez, és ha bármiféle változást tapasztal benne, akkor megnyugtatja. Van benne egy beépített lámpa, ami képes utánozni a napfelkeltét.

3. Lézer billentyűzet

Ennek a billentyűzetnek nincsenek gombjai. Egy lézer segítségével vetül ki az asztalra a kép és azon keresztül lehet rajta pötyögni. Amúgy ez egy nagyszerű ajándék annak, aki sokat utazik, mert gyakorlatilag bárhova ki lehet vetíteni. Viszont arra figyelni kell, hogy ne legyen túlságosan világos a szoba vagy helyiség, ahol használják, mert akkor nem lehet annyira látni a betűket.

4. Egy toll, amivel mintákat lehet rajzolni a kávéba

Tökéletes ajándék azoknak, akik reggel vagy cappuccinot vagy lattet isznak. Ezzel a tollal bármilyen rajzot készíthetsz kedvenc kávékülönlegességeidre, anélkül, hogy baristának kellene állnod. A tollba lehet tölteni kakaó, fahéjat, szerecsendiót, vagy cukrot.

5. Fénygyűrű, hogy tökéletes legyen a szelfi

Ez egy kis világító gyűrű, amit a telefonra, vagy laptopra kell rögzíteni, hogy tökéletes szelfik szülessenek. Ha te is jó képeket szeretnél csinálni magadról, akkor itt az ideje beszerezni egyet.

6. Intelligens mérleg az élelmiszerek számára

Ez egy olyan mérleg, ami képes kimutatni, hogy egy adott élelmiszerben mennyi kalória, zsír, cukor… stb. van. összesen 2000 élelmiszer adatai találhatók meg a memóriájában, amit kedved szerint bővíthetsz. Ha te is nyomon követed a kalóriabeviteledet, akkor ez egy nagyon hasznos eszköz lehet számodra.

7. Holografikus technológia

Eme technológiával képes vagy anélkül kinyitni a bejárati ajtót, hogy kulcsot kellene elővenned, ugyanis a zár előtt megjelenik egy virtuális billentyűzet, amin be lehet írni a kódot. S voilá, már nyitva is van.

8. Mobiltelefon gyűrű

Ez egy olyan gyűrű, ami lehetővé teszi, hogy készülék nélkül fogadd a bejövő hívásaidat. Ehhez csak annyit kell tenned, hogy felhúzod az ujjadra a gyűrűt és azt emeled a füledhez, amikor hívást kapsz.

9. Intelligens ébresztőóra

Az új ébresztőórától könnyedén felébredsz. 30 perccel ébresztés előtt elkezdi utánozni a napfény természetes előrehaladását és egyre fényesebbé válik. Képes vagy személyre szabni az ébresztést.

10. Egy lámpa a távkapcsolatban élő embereknek

Tökéletes ajándék azoknak, akik távkapcsolatban élnek, vagy messze laknak a családjuktól. Ha bekapcsolják a lámpákat és hozzáérnek, akkor ugyanolyan színű fényt fog kibocsájtani, mindegy, hogy az illető hol van. Ez talán az egyik legjobb módja, hogy érezd a kedvesed vagy épp a családod közelségét.

11. Bögre, ami képes megváltoztatni a benne lévő ital hőmérsékletét

A legtöbb bögrével ellentétben, ennek az egynek különleges képessége van, mégpedig, hogy a benne lévő ital hőmérsékletét képes megváltoztatni és megtartani. Ehhez semmi más nem kell, csak egy applikáció, amivel lehet szabályozni. Ennek köszönhetően többé nem hűl ki reggel a kávénk vagy teánk.