Élnek a világban olyan különleges emberek, akik egészen egyedi képességgel vannak megáldva. Persze azért nem olyan szuperhősökre jellemző dolgokra kell asszociálni, mint a röntgenszem, vagy a lebegés, stb. Sokkal inkább olyan furcsa képességekre, amiknek a gyakorlati haszna nem túl sok, de mindenképpen érdekesek. Ilyen például a lábfejek ellentétes irányú mozgatása, vagy nyitott szemmel való tüsszentés. A msotani cikkünkben 9 olyan dolgot gyűjtöttünk össze, amit az emberek többsége nem tud nem tud megcsinálni.

1. Orr vagy áll megérintése nyelvvel

Gorlin-jelnek nevezzük azt a jelenséget, amikor az emberek képesek megérinteni a nyelvükkel az állukat vagy az orrukat. Viszont erre csak a világ népességének mintegy 10%-a képes.

2. Gyűrűsujjak önálló mozgatása

Az emberek akaratlanul is mozgatják a gyűrűsujjukat, mikor a középső ujjukat behajlítják. Viszont akad az emberiségnek egy olyan rétege, akik képesek teljesen külön mozgatni ezt a két ujjukat.

3. Gleeking köpés

Vannak olyan illetők, akik képesek a nyelvük és az állkapcsuk segítségével a levegőbe köpni. Ez az úgynevezett gleeking köpés. Legjobban úgy tudnánk elmagyarázni, mint amikor megnyomod a citromot és az hirtelen egy kis levet kispriccel magából. Pontosan ugyanígy néz ki ez a köpés is.

4. Orr mozgatása

Bizony vannak olyan emberek, akik mindenféle erőfeszítés nélkül képesek mozgatni az orrukat úgy, hogy közben semmilyen más része nem mozog az arcuknak.

5. Lábfejek mozgatása ellenkező irányba

Nagyon egyszerűen kiderítheted, hogy te képes vagy-e rá. ülj le és a lábfejedet mozgasd az óramutató járásával megegyező irányba, majd utána az ellentétes irányba. Egyesek észre fogják venni, hogy sokkal nehezebben fogják tudni visszafele mozgatni a lábfejüket. Az agyat úgy lehet erre a mozdulatra ösztönözni, ha megpróbálunk a lábunkkal leírni egy hatos számot a levegőben. Neked sikerült?

6. Egy tojás széttörése hosszában két ujjal

A tojások felső és alsó pontján a legerősebb a héj, ezért, ha ott próbáljuk szétroppantani az ujjaink segítségével, akkor valószínűleg nem fog sikerülni, ugyanis a nyomás eloszlik, így kevesebb feszültség van a héjon.

7. A nyelv hajlítása

Annak ellenére, hogy a nyelv félbehajtása gyakori mozdulat, nem mindenki képes megcsinálni. Sőt, bizonyos emberek képesek trükköket is végrehajtani ezzel az érzékszervükkel, ami még ritkább képességnek számít.

8. Könyök megnyalása

Ezt csak azok az emberek képesek megcsinálni, akiknek rövid felkarjuk, és az átlagostól jóval hosszabb a nyelvük. Továbbá fontos még, hogy rugalmas legyen.

9. Önmagunk csiklandozása

A legtöbb ember nem tudja saját magát megcsiklandozni, ugyanis a kisagy már előre tudja honnan fog érkezni az inger, így az agy számára ez már nem lesz meglepetésszerű. ám azok az emberek, akik a skizofréniai tüneteit produkálják képesek saját magukat megcsikizni, mert nem tudják, hogy az érzések önkéntesek.

10. Nyitott szemmel való tüsszentés

Mivel az orr és a szemek bizonyos agyi idegeknek köszönhetően összeköttetésben állnak, ezért a legtöbb ember tüsszentéskor becsukja a szemét. Azonban vannak olyan személyek, akik képesek ennek ellenére is nyitott szemekkel tüsszenteni.

11. Hüvelykujjak kifordítása

Bizonyos emberek képesek visszahajlítani a hüvelykujjukat a kézfejükre. Ez elsőre nagyon furcsa lehet annak, aki még nem látott ilyet, de nem kell megijedni semmilyen károsodást nem szenved el az ujj. Ezt az állapotot az úgynevezett distalis ízületek okozzák és az is előfordul, hogy valaki mindkét kezén meg tudja ezt csinálni.