Ebben a rohanó világban az emberek nem figyelnek oda kellően saját magukra, ami rengeteg problémát eredményezhet. A gazdag személyek egy bizonyos rendszer szerint igyekeznek élni az életüket, ami nem is feltétlenül a pénzhez, sokkal inkább a szokásokhoz köthető. Ha te is olyan nyugodt szeretnél lenni, mint a gazdagabb emberek, akkor kövesd a példájukat, és próbáld meg úgy csinálni a dolgaidat, mint ők.

1. Folyamatos tanulás

Minden nap újabbnál újabb termékek, innovációk és technológiák jelennek meg. Ha a sikeres akarsz lenni, akkor elengedhetetlen, hogy folyamatosan bővítsd a tudásodat.

2. Barátok megválogatása

Ha sikeres szeretnél lenni, újra kell értékelned a kialakított barátságokat. Sok mindenben befolyásolnak minket a barátaink, ezért kérdezd meg magadtól, segítenek-e neked abban, hogy a legjobb formádat nyújtsd, vagy csak inkább hátráltatnak.

3. Kevesebb duma, több hallgatás

Az emberek igényeinek figyelembevétele döntő szempont az üzleti életben is. Steve Jobs egyszer azt vallotta, hogy semmi értelme azért alkalmazni okos embereket, hogy megmondjuk nekik, mit csináljanak, azért vesszük fel őket őket, hogy ők mondják meg nekünk, mit csináljunk!

4. Tudj szünetet tartani!

A sikeres emberek tudják, hogy mikor kell szünetet tartani. Ha nem akarsz folyton kimerült lenni, vagy kiégni, akkor hagyd a munkát a munkahelyeden.

5. Az időd a legnagyobb érték!

Próbáld meg lecsökkenteni a képernyő előtt töltött időt, és használd fel valami olyan hasznos dologra, amiért a jövőben hálás leszel magadnak, függetlenül attól, hogy ez éppen szakmai fejlődést, egészséget, vagy kapcsolatépítést jelent.

6. Az irodán túl is van élet!

Szervezd át a megbeszéléseid egy részét az irodán kívülre. Ez remek lehetőséget biztosít, hogy szélesítsd a látókörödet. Nem lehet mindent megtanulni az asztalnál ülve, sokat fejlődhetsz tanulhatsz, ha néha elhagyod.

7. Olvass rendszeresen!

A gazdag emberek napi szokásai közé tartozik az olvasás. A vagyonosabb emberek 88% -a naponta legalább fél órát olvas.

8. Figyelj oda magadra!

Fontos, hogy kellő figyelmet szenteljd a tested és az elméd egészégének megőrzésére. A lényeg, hogy jól érezd magad, töltődj fel energiával és tudj lazítani. A rendszeres szűrővizsgálatokon való részvétel, és a megfelelő étkezési szokások betartása nagyon fontos!

9. Legújabb okostelefon

Egy gazdag ember nem azonnal, hogy megvásárolja a legújabb okostelefont, vagy bármilyen más kütüyt, még akkor sem, ha eszköze már nem divatos, elhasználódott vagy elavult. A milliomosok a vásárlás előtt megkérdezik maguktól, hogy megéri-e a kiadás ebben a pillanatban. Ami az elektronikus kütyüket illeti, túl hamar elavulttá válnak, és értékük túl gyorsan csökken, amivel a gazdagok pontosan tisztában vannak.

10. Passzív jövedelem

A sikeres emberek nem költenek feleslegesen pénzt dárga ruhákra, ékszerekre, vagy autókra, mint, ahogy sokan hiszik. Nem pazarolják el feleslegesen a pénzüket, sokkal inkább újabb és újabb dolgokba fektetnek be a megtakarított pénzből.

11. Vezess határidőnaplót!

Mindig írd össze a napi tennivalóidat, a rövid és hosszú távú céljaidat. írj le minden fontos dolgot, amit szem előtt kell tartanod!

(via brightside.me)