Egy igazi nő, aki szereti és becsüli önmagát, az mindig odafigyel a saját egészségére és megjelenésére is. Vannak olyan helyzetekek, amikor nem szabad magadtól sajnálni a drágább dolgokat sem. Például egy olcsó matrac hátfájást okozhat ás tönkreteheti a testtartásodat, amit sokkal drágább és nehezebb utólag helyrehozni, mint venni egy drágább matracot. Hasonló a helyzet a hajfestékek esetén is.

összegyűjtöttünk egy listát, amire egy nőnek oda kell figyelnie, és nem szabad spórolnia rajta, ha törődni szeretne magával.

1. Kézápolás

Nagyon fontos a megfelelő kézápolás. Nemcsak a körmök ápoltságára kell odafigyelni, hanem a megfelelő krém használatára is. Egy ápolt női kéznél nincs árulkodóbb dolog arról, hogy mennyire vagyunk igényesek. Ha takarítunk érdemes gumikesztyűt használni, és télen is fontos védeni kezeinket a hideg elől. Nyáron pedig használjunk naptejet rá.

2. Matrac

Egy nőnek nagyon sok dologra kell figyelni nap mint nap, így nagyon fontos, hogy a pihenésre szánt időt megfelelő matracon feküdve tegyük. érdemes nagyon megnézni és utánajárni, mi az ami éppen nekünk való. A matracokat ajánlott 8 évente lecserélni, mivel ekkora már a szerkezete eléggé elhasználódik, és nem mindegy milyen felületen helyezkedik el a gerincünk. Fontos szempont, hogy félig kemény matracot válasszunk, de akár egy memóriahabos is jó döntés lehet, ha újat veszünk. Mindenképp kérjük ki az ott dolgozó szakember véleményét és segítségét.

3. WC-papír

Egy kutatás kimutatta, hogy havi szinten nincs nagy különbség az elköltött pénzösszeget tekintve aközött, hogy drágább vagy olcsóbb wc-papírt vásárolunk. így érdemes mindig a drágábbat venni, hisz az olcsóbb még az egészségünknek is árthat, mivel káros adalékanyagainak köszönhetően allergiát is okozhat. Tehát a drágább wc-papír nem kényeztetés és luxus, hanem tényleg az egészséged miatt fontos.

4. Nassolás

A nők köztudottan imádnak a vásárlás mellett édességeket is nassolni. Fontos, ha lehetőségünk van rá, akkor inkább válasszuk ebből is a minőségibb desszerteket. Az előre ledobozolt, felcimkézettekkel pedig bánjunk óvatosan, ki tudja mit tartalmaz és mennyire friss. Inkább menjünk el jó hírnevű cukrászdába,ahol biztos jót fogunk kapni a pénzünkért.

5. Hajfestés

Semmiképpen se spóroljunk a hajfestéken, ha rendszeresen festjük a hajunkat. A drogériák tele vannak megszámlálhatatlan mennyiségű hajfestékkel,ami természetesen soha nem fog úgy mutatni a hajunkon, ahogy a képen van. Mindenképp forduljunk vele fodrászhoz, ami lehet drágább,de nem lesz a végén kellemetlen mosoly az arcunkon. Ők speciális termékekkel dolgoznak,és természetesen a szakértelmet is meg kell fizetni.

6. Víz

Ne igyunk kezeletlen vizet. Ha megszomjazunk, akkor se igyunk patakból, vagy bármilyen ismeretlen forrásból. Ha idegen országban nyaralunk, érdemes palackozott vizet venni, mely az összes ásványi anyagot tartalmazza, amire csak szükségünk lehet. Persze, ne felejtsük el a megfelelő mennyiségű víz bevitelét.

7. Tetoválás

Fiatalon az ember gyakran cslekszik meggondolatlanul, étesz olyan dolgokat, amiket később megbán. Nincs ez máskép a tetoválásokkal sem. Bár ma már el lehet távolítani a tetoválásokat, de csak nagyon nehezen. így mondhatjuk, hogy egy tetoválás egész életünkre szól, ezért semmiképp sem spóroljunk rajta. Ha úgy döntesz, hogy tetoválást szeretnél készíttetni, akkor mindenképp megbízható és elismert tetoválóművészt válassz.

8. Tampon

A menstruáció ideje alatt érdemes a jobb minőségű tamponokat és betéteket használni. Ha egy adott márka bevált, ne is váltsuk le. érdemes egyébként kikérni nőgyógyászunk véleményét a menstruációs csészével kapcsolatban, ami egyébként rendkívül környezetbarát és olcsóbb hosszú távon. Ha emellett döntünk,kérjük ki orvosunk segítégét, főleg, ha még nem használtunk ilyet.

9. Profi fotók

Ha úgy érzed, hogy szeretnél profi képeket, ne habozz, ha más nem, minden évben a szülinapodon csináltass egy képsorozatot. Nagyon jók a spontán képek, de néha jó magunkat egy szakemberre is rábízni.

10. Thermoruha

Ha járunk futni és télen is, érdemes egy jó minőségű thermoruhát venni. A lényeg, hogy meleg legyen, és egy drágább darab akár évekig jó lehet. A modellt attól függően tudjuk kiválasztani, hogy milyen életvitelt folytatunk. Ha kevésbé vagyunk aktívak érdemes gyapjúból készültet választani. Szintetikus anyagúak remekül vezetik el a testhőt és a nedvességet, de a legjobb, ha kevert anyagú ruhát veszünk. Fontos, hogy lehetőség szerint ne rendeljünk hanem személyesen próbáljuk és vásároljuk meg. Ne legyen túl szoros, de túl laza se.

11. Sminktermékek

Fontos, hogy legyen kevesebb sminkünk, de az minőségi. Az olcsóbbal többet árthatunk bőrünknek, mint használunk. Egy jó alapozóra érdemes beruházni,mivel ezekből a silányabb minőség eltömítheti a pórusokat és ez meg fog látszani a smink eltávolítása után a bőrünkön.

(via brightside.me, erdekesportal.com)