Amióta megjelentek az első gyorséttermek, a népszerűségük töretlen, hiszen az emberek többsége pörgő életmódot folytat, ezért nincs idejük minden egyes nap nyugodtan megebédelni. Bár szinte mindannyian megfordulunk néha valamelyik gyorséttremláncban, mégsem vagyunk tisztában néhány dologgal, titokkal velük kapcsolatban. A mostani cikkünkben ezekről rántjuk le a leplet.

1. A hideg üdítők serkentik az étvágyat

Szakértők szerint az emberek sokkal többet esznek hideg szénsavas üdítők fogyasztása után. Ugyanez igaz a sós nasik fogyasztására is. Annak érdekében, hogy ne szaladjanak fel a plusz kilók érdemes a cukros italokat, teára vagy kávéra cserélni, illetve a sült krumplit só nélkül kérni.

2. A legjobb idő a gyorsétterem meglátogatására

A legjobb, ha 11:30 és 14:00 óra valamint 17:00 és 19:00 óra között látogatod meg a gyorséttermeket, ugyanis ilyenkor nem áll fenn annak a veszélye, hogy az étel sokáig van kint vagy egynél többször felmelegítenék. Sőt, ezekben az időszakokban jönnek a próbavásárlók ellenőrizni az éttermet és az ételek minőségét, így biztos, hogy a kiszolgálás a legjobb lesz.

3. A pohár fedele jelzi, hogy milyen ital van nálad

Minden pohárhoz adnak egy fedőt, mely megakadályozza, hogy kiboruljon, vagy megégessen az ital. A legtöbben úgy állapítják meg, hogy milyen innivaló van náluk, hogy ezeket a fedeleket leveszik. Erre azonban semmi szükség, mert a fedelek jelzik mi van a pohárban. Minden domború gombhoz egy ital tartozik és amelyik le van nyomva az van benne.

4. Egyetlen turmix elfogyasztása is sok

A turmixok több, mint 70 gramm cukrot tartalmaznak, ami meghaladja a napi normát. Sőt ez az ital növényi zsírokból áll, melyet a gyomor nehezebben tud megemészteni, így gyomorproblémákat eredményezhet.

5. Ingyen víz csa ka vendégeknek jár

Elterjedt mítosz, hogy a vendéglátó egységek kötelesek ingyen vizet biztosítani az embereknek. Nos azonban ez csak úgy működik, ha előzetesen rendeltél már valamit. Természetesen oda lehet menni az alkalmazotthoz és lehet kérni vizet, ám ő ezt nem köteles teljesíteni, ezért megtagadhatja a kérést.

6. A McFlurry furcsa kanala

Sokan elgondolkodtak már azon, hogy miért kapnak fura alakú kanalat a fagyijukhoz. Az igazság az, hogy ez az elkészítési folyamat része. A fagylalt egy pohárba kerül, majd a plusz ízesítésekért felelős anyagokat és a kanalat is beleteszik, ezt egy speciális gépre teszik, ami összekeveri a tartalmat. A vastag négyzet alakú üreges fogantyú lehetővé teszi a kanál biztonságos rögzítését a keverési folyamat során. Ez a módszer egyébként higiénikusabb is.

7. Ne rendelj közvetlenül nyitás után kávét

A kávégépeket minden egyes nap kémiai anyagok segítségével tisztítják, ami nemcsak, hogy az első lefőzött kávé ízét rontja el, de még mérgezéshez is vezethet. Jobb nyitás után néhány órával betérni egy csésze kávéra.

8. A gyorséttermek salátái és zabkásái nem olyan egészségesek, mint gondolnánk

A népszerű gyorsétteremláncok is próbálják bevezetni az "egészséges" táplálkozás tendenciáit azáltal, hogy salátákat, zabkásákat és egyéb ételeket árusítanak. Sajnos azonban az ott kapható saláták és zabkásák gyakran kalóriadúsabbak, mint a hamburgerek. Szóval a nap indítása egy ilyen alternatívával nem feltétlenül a legjobb döntés.

9. A McFlurry tetejének az alakját a sündisznók miatt változtatták meg

Régebben ezeknek a termékeknek más volt a teteje, ám a kiderült, hogy a sündisznók nagyon is szeretik a McFlurry-t így az eldobott poharakat kinyalogatták. Sajnos azonban nagyon sok süni feje beszorult, ami miatt kórházba kerültek. Amikor Skóciában már a 10. sünit vitték állatorvoshoz, a Meki úgy döntött, hogy változtat a tetőkön.

10. Többet költünk, ha terminálon keresztül rendelünk

A terminálok bevezetésével nőtt az átlagos rendelési arány. A lassú választás és a sok kép miatt az emberek több terméket rendelnek.

(via adme.ru, bovebbenportal.com)