Ami nekünk, magyaroknak ínycsiklandozó falat, mint például a zsíros kenyér, vagy a Túró Rudi, az a külföldiek többségének nagyon bizarrul hangzik, és még csak megkóstolni sem hajlandóak. Nézzünk hát néhány ilyen tipikus magyar ételt, étkezési szokást. (via SzeretlekMagyarország)

1. Szinte minden ételünknek a kiindulási alapja a zsiradék és a hagyma

Magyarokkal albérletező külföldieknek egységes tapasztalata a csodálkozás, hogy már megint olajon, vagy zsíron pirítod a hagymát. Nekünk talán fel sem tűnik, de tényleg rengeteg ételünknek ez az alapja, legyen szó pörköltekről, levesekről vagy akár főzelékekről.

2. Megeszed a zsírt minden létező formájában

A szalonnát baconként tőlünk nyugatabbra is ismerik, de az, hogy a teljesen húsmentes, 100% zsírból álló fehér szalonnát is képes vagy jóízűen elfogyasztani, a legtöbb külföldinek megmagyarázhatatlan rejtély. A vastagon megkent zsíros kenyérről és a disznótepertőről már ne is beszéljünk.

3. Paprika minden mennyiségben

Sok magyar ételnek elengedhetetlen alapanyaga a friss paprika: gondoljunk csak a lecsóra, de a darált (Erős Pista, Édes Anna) és az őrölt, piros fűszerpaprika nélkül sem gulyás, sem pörkölt, sem paprikás krumpli nem készülhet. És akkor még csak a legfontosabbakat említettük. Külső szemmel nézve valóban túlteng a magyar konyhában a paprika.

4. Túró, na de édesen?!

A jellegzetes rögös, sovány túró is nemzeti sajátosság, ehhez hasonlót a Kárpát-medencén kívül nemigen találsz. Ennek a fajta túrónak a fogyasztása már önmagában is gyanús a külföldiek számára, de semmi ahhoz képest, amikor a túróba még cukor is kerül, sőt, esetleg egy kis csoki is része lesz a fogásnak, mint a Túró Rudi esetében.

5. Belsőségek fogyasztása

Már a nagyi által előszeretettel a levesbe főzött csirkelábbal vagy zúzával is ki lehetne kergetni a legtöbb külföldit a világból, pedig mi ez egy jó kis körömpörkölthöz vagy kakashere pörkölthöz képest! És akkor ott van még a vesevelő, vagy épp a kocsonya...

6. A rózsaszín levesek

Amikor első fogásként forró leves helyett egy hideg, rózsaszínű folyadékot szolgálnak fel, ami ráadásul édes, az szinte minden külföldiben megütközést kelt.

7. Mákos tészta

A mákot tőlünk nyugatabbra a benne lévő ópiummal, illetve az ebből előállítható heroinnal azonosítják leginkább. Így jó, ha díszítésként található belőle néhány szem némely péksüteményen, de ennyi a maximum. Ebből adódóan igencsak elkerekedik a szemük, amikor meglátnak nálunk egy jó nagy tányér mákos tésztát.

8. Még a kenyérhez is kenyeret eszel

Az egy dolog, hogy a magyar gyakran köret helyett is kenyeret eszik a főételhez, viszont hogy egy leves mellé, vagy esetleg a dinnye mellé is, az már nagyon extrém a külföldiek számára.

9. Majdnem mindenbe kerül tejföl

A magyarok tejfölimádata azonnal szembe tűnik a külföldieknek. Először is számos étel van, melynek szerves része a tejföl, de ezeken a fogásokon kívül is kerül majdnem mindenbe, csak úgy. Legyen az csirkepaprikás, lángos, túrós tészta, de egy nagy karéj tejfölös kenyeret hagymával ki nem nyomott már be vacsorára?

10. Disznótor

Már maga a disznóvágás is elég rémisztő, barbár szokásnak tűnhet sok finom lelkű külföldi szemében, de amikor meglátják, milyen fogások (hagymás vér, véres hurka, disznósajt) kerülnek az asztalra, garantált a sokk.