Hogy mi is a szerelem? Ha egészen röviden szeretnénk megfogalmazni, akkor annyival lezárhatjuk a dolgot, hogy nem lehet rá egyértelmű választ adni. Ha mégis bővebben szeretnénk kifejteni, akkor talán egy olyan mély és mindent elsöprő érzésként definiálhatjuk, ami sokkal erősebb nálunk. Minden érző emberi lány vágyik rá, hogy megtapasztalja legalább egyszer az életben. Akinek pedig egszer már volt része benne, az újra és újra át szeretné élni. Beteljesült szerelemről akkor beszélhetünk, ha mindkét fél hasonlóan érez a másik iránt. Ilyenkor a felhők felett érzitek magatokat, és a másik boldogsága a legfontosabb a számotokra. Az igaz szerelemben nem létezhet önzés, csak "adás" egymás irányába.

Raffaele Marinetti egy tehetséges művész, aki a rajzain keresztül szeretné megmutatni a világnak, hogy mi is a szerelem. Őszinte képei remekül megragadják egy párkapcsolat lényegét és szellemiségét. Műveiből szinte áthatolnak az erőteljes érzelmek még a képernyőn keresztül is.

Raffaele tíz alkotásán keresztül vesszük végig, hogy szerinte miről is szól az igaz szerelem két ember között.

1. Ha két ember őrületen szerelmes egymásba, akkor gyakran azon kapják magukat, hogy néhány pillanat erejéig megszűnik létezni körülöttük a világ.

2. Sokan nem tudják, hogy a homlokpuszi milyen jelentőséggel bír egy párkapcsolatban. A tisztelet és az érzelmi kötődés jele, ha a párod rendszeresen ad a homlokodra puszit, akkor biztosra veheted, hogy őszintén szeret téged.

3. A reggeli ölelésnél és közös kávézásnál nem is indulhatna jobban egy nap.

4. A szerelmünk karjaiban úgy érezzük, hogy az a legbiztonságosabb hely az egész világon, és ott semmi baj nem érhet minket.

5. Akkor érzitek magatokat a legjobban és a legfelszabadultabban, ha együtt lehettek.

6. A szundi is sokkal pihentetőbb, ha a párod közelségét érezheted.

7. Ha megtehetnéd, ilyenkor megállítanád az időt, hogy a pillanat örök maradjon.

8. A kiskifli-nagykifli formában történő alvás szoros kötelékről árulkodik kettőtök között.

9. Amikor szavakra sincs szükség, mert egy csók többet mond midnen szónál.

10. Az az érzés, amikor egy hosszú és stresszes nap végén végre újra együtt lehettek.