Vannak olyan macskafajták, amik drágábbak, mint egy menő sportkocsi. Ami még meghökkentőbb, hogy egyesek képesek is ennyi pénzt fizetni értük. Az alábbiakban megmutatjuk nektek a világ legértékesebb macskafajtáit.

1. Skót lógófülű macska

A hatvanas évek elején született egy farmon egy lógó fülű cica. Annyira megtetszett a gazdájának, hogy a tenyésztésébe kezdett, így mára számtalan kinézetben előfordul. Lehet hosszú vagy rövid szőrű, és különböző színes bundájú. Ismertetőjegye a kerek fej, és a lefelé lógó fülek.

3-2.jpg

2. Laperm

Szelíd és barátságos macska, aki nagyon hálás a gondoskodásért. Ez nem túl gyakori a maskák között. Bundájuk göndör, és számtalan színű lehet.

7-2.jpg

3. Maine Coon

Az Egyesült Amerikai Államok nemzeti állata. Jó termsézetű, barátságos fajta. Egy kifejlett kandúr elérheti a 10 kg-ot, szóval nem átlagos méretűek.

6-2.jpg

4. Himalájai macska

Sziámi és perzsa macska kereszteződése, így a két faj tulajdonságait viseli magán.

2-2.jpg

5. Egyiptomi Mau

Izmos és vaskos testfelépítésű. Az ó-egyiptomiak háziasították, akik úgy hitték, hogy egy istenség leszármazottja, mivel a homlokán szkarabeuszbogárra hasonlító minta található.

5-2.jpg

6. Norvég erdei macska

Egyesek szerint a vikingek hozták magukkal, hogy a hajóikon levadássza a patkányokat. Egy másik felvetés szerint viszont Skandináviába bevándorló ázsiai törzsek hozták be. Egy könnyen alkalmazkodó, nyugodt fajta, azonban a szabadban előtör belőle az ősi vadász ösztön.

1-2.jpg

7. Toyger

Neve az angol "

toy tiger" szóból ered

, ami amgyarul játék tigrist jelent. Ez nem meglepő, ugyanis a macskát direkt úgy tenyésztették ki a nyolcvanas években, hogy egy mini-tigrisre hasonlítson. Nem túl játékos, békésnek természetű,viszont rendkívül intelligens.

11.jpg

8. Serengeti macska

Kb. 250 éve létezik ez a fajta, amely hihetetlenül játékos, és sportos testfelépítésű. Bundáját egy afrikai szerváltól kölcsönözte.

9-3.jpg