Vannak olyan macskafajták, amik drágábbak, mint egy menő sportkocsi. Ami még meghökkentőbb, hogy egyesek képesek is ennyi pénzt fizetni értük. Az alábbiakban megmutatjuk nektek a világ legértékesebb macskafajtáit.

1. Skót lógófülű macska

A hatvanas évek elején született egy farmon egy lógó fülű cica. Annyira megtetszett a gazdájának, hogy a tenyésztésébe kezdett, így mára számtalan kinézetben előfordul. Lehet hosszú vagy rövid szőrű, és különböző színes bundájú. Ismertetőjegye a kerek fej, és a lefelé lógó fülek.

3-2.jpg

2. Laperm

Szelíd és barátságos macska, aki nagyon hálás a gondoskodásért. Ez nem túl gyakori a maskák között. Bundájuk göndör, és számtalan színű lehet.

7-2.jpg

3. Maine Coon

Az Egyesült Amerikai Államok nemzeti állata. Jó termsézetű, barátságos fajta. Egy kifejlett kandúr elérheti a 10 kg-ot, szóval nem átlagos méretűek.

6-2.jpg

4. Himalájai macska

Sziámi és perzsa macska kereszteződése, így a két faj tulajdonságait viseli magán.

2-2.jpg

5. Egyiptomi Mau

Izmos és vaskos testfelépítésű. Az ó-egyiptomiak háziasították, akik úgy hitték, hogy egy istenség leszármazottja, mivel a homlokán szkarabeuszbogárra hasonlító minta található.

5-2.jpg

6. Norvég erdei macska

Egyesek szerint a vikingek hozták magukkal, hogy a hajóikon levadássza a patkányokat. Egy másik felvetés szerint viszont Skandináviába bevándorló ázsiai törzsek hozták be. Egy könnyen alkalmazkodó, nyugodt fajta, azonban a szabadban előtör belőle az ősi vadász ösztön.

1-2.jpg

7. Toyger

Neve az angol "

toy tiger" szóból ered

, ami amgyarul játék tigrist jelent. Ez nem meglepő, ugyanis a macskát direkt úgy tenyésztették ki a nyolcvanas években, hogy egy mini-tigrisre hasonlítson. Nem túl játékos, békésnek természetű,viszont rendkívül intelligens.

11.jpg

8. Serengeti macska

Kb. 250 éve létezik ez a fajta, amely hihetetlenül játékos, és sportos testfelépítésű. Bundáját egy afrikai szerváltól kölcsönözte.

9-3.jpg

9. Amerikai görbefülű

Ideális váalsztás egy családnak, ugyanis rendkívül barátságos, ezért jól kijön más állatokkal is. A kunkori fül egy véletlen mutáció során alakult ki.

12.jpg

10. Elf-macska

Nem csak a szőrtelen teste, és a fülei maitt tűnik ki a többi macska közül, de a rendkívül magas intelligenciája is egyedivé teszi.

10-2.jpg

11. Bengáli macska

Korábban a háziasítás ellenére is elég vadak maradtak, de mára ez gyökeresen megváltozott. Most már inkább a kedvesség, a türelem és a játékosság jellemzi a fajtát.

13.jpg

12. Safari

A Dél-amerikai Geoffroy fajta hibridje, ám a Geoffroyal ellentétben ez egy nagyon barátságos, kedves és kötődő macska.

14.jpg

13. Szavanna

Az afrikai szervál és a házi macska keveréke. Nem jól viselik a hangzavart, a tömeget, viszont nagyon beszédesek. Sokat nyávognak, morognak, és egyéb hangokat adnak ki magukból. Ez a legnagyobb házi macska fajta.

16.jpg

14. Khao Manee

Másik neve a gyémánt szemű macska. Thaiföldön őshonos, a neve valójában fehér gyöngyöt jelent. Nagyon mozgékony és kíváncsi fajta.

15.jpg

15. Ashera

Egy kifejlett példány elérheti akár az 1 métert is. Annyira ritka, és akkora rá a kereslet, hogy aki szeretne egyet, az várólistára kerül. Kinézetük pontosan olyan, mint őseiké, és ivartalanítva kerülnek a gazdáikhoz.

17.jpg