Hihetetlen, de az Agymenők című sorozat már több mint 10 éve került először képernyőre, még 2007-ben. A 12. és egyben befejező évad első része idén ősszel, egészen pontosan szeptemer 24-én került bemutatásra. Összegyűjöttünk a népszerű sorozatról néhány érdekes tényt, amiknek a többségét még a legnagyobb rajongók sem hallották.

1. Egy kezdeti terv szerint Wolowitz és Koothrappali nem szerepeltek volna a sorozatban, valamint más színésznők játszották volna el Penny és Leslie Winkle szerepét. Sőt, a kísérleti verzióban Penny-t még Katie-nek hívták.

2. Sok részben Penny ugyanazzal a barna bőrből készült táskával jelenik meg. Még akkor is, ha a ruha változik.

taska.jpg

3. Leonard szemüvegének nincs lencséje. Johnny Galeki szerint a Jim Parsonssal való magasságkülönbségük miatt, mert a reflektorok fénye visszatükröződött a lencsében, ami zavaró volt a színész számára.

4. Van egy elmélet, miszerint Sheldon pólóinak színe bizonyos érzelmeket tükröznek: a piros a harag, a lila a szeretet és a szenvedély, a zöld a nyugalom és önbizalom, a sárga a félelem, a kék szánalom és remény, a narancs kapzsiság.

sheldon.jpg

5. Sheldon kedvenc altatódalát a "Szép cica, jó cicát" Edith Newlin, egy ausztrál tanár írta még az 1930-as években.

6. Sheldon gyakran látható Flash-es szuperhős pólóban. A Flash- a villám sorozatban szereplő Cisco Ramon pedig az Agyemnők sorozatra utaló pólókat visel egyes epizódokban.

ez_az_en_helyem.jpg

7. Kezdetben a "Penny, Lenny és Kenny" címet akarták adni a sorozatnak.