Ahány ember, annyiféle személyiség. Sokak szerint lehetetlen az embereket kiismerni, mert annyira különbözőek vagyunk. El kell ismernünk, hogy van benne igazság, ugyanakkor léteznek olyan pszichológiai trükkök, melyek minden emberre ugyanúgy képesek hatást gyakorolni. Ebben a cikkben ilyen pszichológiai fortélyokról és Neuro-lingvisztikus programozási technikákról olvashattok, amivel tényleg bárkit képes lehetsz befolyásolni.

pszichologiai_trukk_1.jpg

1. Amikor felteszel egy kérdést és közben bólintasz, egyfajta pozitivitást sugárzol a másik ember felé, aminek következtében valószínűleg te is pozitív választ kapsz. Ezt a trükköt leginkább a vendéglátósok használják, így a vendégek gyakran többet, vagy éppen drágább ételeket rendelnek.

2. Ha azt szeretnéd elérni, hogy valaki kényelmetlenül érezze magát beszélgetés közben, folyamatosan néz a homlokára.

3. Ha a beszélgetőtársad kikerüli a kérdésed, vagy valamit titkol előled, hagyj szüneteket beszélgetés közben, úgy, hogy közben mélyen a szemébe nézel. Hogy ne legyen nagyon kínos, ő folyamatos beszélni fog, hogy oldja a helyzetet.

pszichologiai_trukk_2.jpg

4. Ha barátságot szeretnél kötni valakivel, akkor kezdésként kérdezz tőle valamit, mindegy, hogy valójában tudod-e rá a választ, vagy sem. Ez a módszer jobban összehozza az embereket.

5. Ha nem vagy elégedett valakinek az ajánlatával, és többet szeretnél kapni, akkor nézz rá kissé csalódott arccal. Nem is gondolnád, hogy ez az egyszerű gesztus mennyire hatásos lehet, hogy változtasson az ajánlatán.

6. Ha valaki nagyon erősen koncentrál a munkára, vagy egy beszélgetésre, akkor elérhető, hogy odaadja az éppen kezében található tárgyat úgy, hogy később nem is emlékszik rá.

pszichologiai_trukk_3.jpg

7. Ha beszélgetés közben gyakran bólogatunk, akkor a beszélgetőparner tudatalatt érzékenyebb lesz a mondandónkra.