Pakita az utcán kóborolt, mielőtt bekerült egy volna egy argentínai állatmenhelyre. A megviselt kutyát tárt karokkal fogadták, ám Pakita nem igazán érezte jól magát. Nem barátkozott senkivel, és láthatóan a depresszió jelei mutatkoztak rajta. Még fotót készíteni is nehezen tudtak róla, ugyanis mindig eltakarta magát, és elfordult, amikor megpróbálkoztak vele.

A menhely dolgozói azért akartak róla előnyös fotókat készíteni, hogy így hátha sikerül neki szerető gazdit találni az interneten, ugyanis nem túl meglepő módon mindenki a fiatalabb, és barátságosabb kutyákat választotta helyette.

2 évet kellett várni rá, hogy végre Pakita is felkeltse valakinek az érdeklődést. és nem is akárkinek! Váratlanul a semmiből jelentkezett egy hölgy, aki a menhely Facebook oldalán talált rá Pakitára. A nő azt mondta, hogy a kutya a fiáé volt korábban, és nagyon sokáig próbálta megtalálni, miután eltűnt. A férfi rögvest el is ment a menhelyre, ám Pakita először nem ismerte fel korábbi gazdáját. Azonban amikor közelebb merészkedett, és megszaglászta, hihetetlen boldogságban tört ki Pakita.

A menhely dolgozói egyöntetűen azt mondták a történtek után, hogy soha nem felejtik el ezt a találkozást, ugyanis egyszer sem látták még csak megközelítőleg sem ilyen boldognak Pakitát azalatt a 2 év alatt, amíg a menhelyen tartózkodott.

Pakita és a gazdája újra együtt a otthonukban a szerencsés egymásra találást követően. Azt gondjuk, hogy abban a tekintetben minden benne van.

Bárcsak minnél több ilyen pozitív végkifejletű történetet olvashatnánk az állatmenhelyes kutyusokkal kapcsolatban.

(via thedodo)