A gyerekek számára a szülők jelentik az elsődleges információforrást, ám ez nem jelenti azt, hogy a legmegbízhatóbbat is. Persze nem hibáztathatjuk őket, és nem haragudhatunk rájuk, hiszen a szülőket akkor is jó szándék vezérli, amikor esetleg nem feltételnül felel meg a valóságnak a mondandójuk.

íme, néhány füllentés, amiket gyerekként gyakran halhattunk a szüleink a szájából.

1. Ha gyakrabban vágják a hajad, akkor gyorsabban fog nőni. (A hajvágás gyakorisága egyáltalán nem befolyásolja a növekedés sebességét. Az életkor és a hormonok már annál inkább.)

2. Nem szabad lenyelni a rágót, mert 7 évig a hasadban marad. (A rágó ugyanúgy megemésztődik, mint bármilyen élelmiszer, csak egy kicsit tovább tart.)

3. Ha sok csokit eszel, akkor pattanásos leszel. (A csoki önmagában nem befolyásolja a pattanások kialakulását.)

4. Addig grimaszolsz, amíg egyszer úgy maradsz.

5. Ha sokat ropogtatjuk az ujjainkat, azzal károsítjuk az ízületeinket. (Ez egy nagyon elterjedt tévhit, de nincs valóságalapja.)

6. Ha közelről bámulod a mikrót működés közben, akkor beteg leszel. (Egy sérülés mentes, jól működő mikró esetében semmi ok az aggodalomra.)

7. Ha megfogsz egy varangyot, akkor szemölcsök nőhetnek a kezedre. (A szemölcsöket vírus és gyenge immunrendszer okozza.)

8. Amikor hazudsz, bevörösödnek a füleid.

9. Ha közelről bámulod a TV-t, akkor elromlik a szemed. (Kutatások bebizonyították, hogy ennek az állításnak nincs igazságalapja.)

(via brightside.me)