Minden korszaknak megvannak a maga emblematikus szépségideáljai, mind a nőket, és mindpedig a férfiak esetében. Amíg nagymamáink Marlon Brandoért voltak oda, anyáink pedig Pierce Brosnanért és George Clooneyért, manapság a nők már inkább Ryan Gosling, vagy éppen Brad Pitt nevét említik a leggyakrabban, ha arról kérdezik őket, hogy szerintük ki a legsármosabb színész manapaság. Nem hiába, gyorsan változnak az idők, és mindig jönnek a fiatalok. Egykoron megnyerő volt a teljesen sima arc, manapság a borosta és a szakáll hódít. Néhány éve még a csoki barna pasik hozták lázba a hölgyeket, ma már sokkal inkább számít náluk egy ízlésesen kidolgozott felsőtest.

Egy biztos, a rohanó idő nem csak rajtunk hagy nyomokat, hanem bizony de Hollywood egykori szívtipróin is. Most mutatunk netek 9 olyan színészt, akikért egykoron nők ezrei voltak oda, mára azonban jócskán megkopott a sármjuk.

1. Mickey Rourke

Mickey Rourke egyszer elnyerte a világ legjóképűbb férfijának járó címlapot, aztán egy plasztikszörnyet csinált magából. Annó nők milliói csodálták őt, lányok álmodtak arról, hogy találkoznak vele. Színészi karrierjét sikerült ugyan újra sikeres mederbe terelni, de kinézetén sajnos javítani nem, inkább csak még jobban rontani tud. Az extravagáns színész idén ünnepli majd 67. születésnapját.

2. Tom Berenger

A szakasz című film, kemény, izmos és céltudatos Barnes őrmesterét nem kell a középkorú hölgyeknek bemutatni, hisz mindannyian látták a színész duzzadó izmait és valljuk be, vágytak is rájuk epedezve. Az évek során sokat fakult Berenger korábbi "szépsége". Nem meglepő, hiszen a színész idén fogja betölteni a 70. életévét.

3. Edward Furlong

Sokak számára Furlong a "Terminátor 2" című filmből ismert. A kultikus robotos moziban a színész 13 éves korában játszott, majd húszévesen volt még egy említésre méltó szerepe az Amerikai História X-ben, azóta eltelt kb. 20 évet pedig ránézése evéssel töltötte. Jelentősebb szerepeket nem kapott, amit valljuk be, nem is csodálunk, hiszen rendkívül lesújtó és igénytelen a megjelenése.

4. Mark Dacascos

Az örök harcos. A mai napig aktív akciószínész csillaga sem ragyog már oly fényesen, mint régen. Bár testileg még mindig sokan megirigyelhetnék, az arcát nem hagyta meg örök fiatalnak a sors. Az ősz haj és a mély ráncok elveszik arcának karizmatikáját, bár fontos megemlíteni, hogy még így sem vállalhatatlan parti az 54 éves, hawaii születésű színész.

5. Chris Noth

A Szex és New York című sorozat szívtipróját, Big-et nincs az a modern nő, aki nem ismeri. Hányszor, de hányszor játszottunk el a gondolattal, hogy milyen szerencsések lennénk, ha emellett a félisten mellett öregedhetnénk meg mi is... Hát, mit ne mondjak, nem biztos, hogy rosszul jártunk azzal, hogy nem halgatottak meg imáink. Az egykori bálvány ma már teljesen középszerű és pocakos, egykori sármjának nyoma sincs. Tudjuk ugyan, hogy a színész már 64 éves, de akkor is lehangoló őt így látni.

6. Michael Dudikoff

Az Amerikai Nindzsa sztárja modellként kezdte pályafutását. Nem kisebb cégeket képviselt annó, mint a Calvin Klein, vagy a GQ. 2002 óta csakis kis szerepeket kap, középszerű filmekben. A dolog nem véletlen, a régi sárm bizony jócskán megkopott, színészi képességei pedig valljuk be, sosem voltak túlzottan kiemelkedőek.

7. Chavy Chase

Mindenki ismeri és mindenkinek mosolyra görbül szája, mikor meglátja. évtizedeken keresztül ontotta magából a humorosabbnál humorosabb vígjátékokat, aktív pályafutása során mindig odafigyelt megjelenésére. Visszavonulása után azonban durván leeresztett, így fest napjainkban, 75 évesen.

8. Brendan Fraser

Fraser pályafutása során több, mint 40 filmben játszott. Ismertebb filmjeiben - Az őserdő hőse, Kőbunkó, A múmia, Utazás a föld középpontja felé - mindig próbálta a maximumot adni, szerepei nem voltak egysíkúak és nem csak izmos felsőtestéért érdemelte ki őket. A férfi 2013 után már nem vállalt több szerepet, válása is nagyon megviselte, ami meglátszik külsején is. Reméljük, hogy az 50 éves színész túljut mélypontján és ismét a mozivásznon láthatjuk majd.

(via erdekesportal.com)