Egy társasági összejövetelen nem csak viccmeséléssel, vagy egyszerű bűvésztrükkök bedobásával szórakoztathatod el a többieket, hanem akár matematikai trükkökkel is. Igen, jól hallottad! Mielőtt még az agyadban felsejlik valami unalmas és bonyolult matematikai képlet, szeretnénk megnyugtatni, hogy semmi ilyenről nincs szó. Na, de térjünk is a lényegre, ami az, hogy azt állítjuk: 6 egyszerű lépésben megállapítható bárkinek az életkora. Kétségeid vannak a dologgal kapcsolatban? Akkor teszteld le magadon!

1 LéPéS: Válassz egy tetszőleges számot 1 és 9 között.

2. LéPéS: A választott számot (X-el jelöltük) szorozd meg kettővel.

3. LéPéS: Az így kapott eredményhez adj hozzá 5-öt.

4. LéPéS: Szorozd meg az eredményt 50-nel.

5. LéPéS: Ha az idén már volt a születésnapod, adj hozzá az eredményhez 1767-et, ha viszont még nem volt, akkor 1766-ot.

6. LéPéS: Az így kapott számból vond ki a születési évedet.

Végeredményül egy 3 jegyű számot kellett kapnod, ha nem így történt, akkor az egyik lépés során minden bizonnyal hibát ejtettél a számolásban. A kapott 3 jegyű szám első számjegye az a szám, amit az elején választottál. A második és a harmadik számjegy pedig nem más, mint az életkorod.

Ha sikerült kitalálunk az életkorodat, akkor most már bátran bevetheted te is a trükköt a baráti összejövetelek során. Grantáltan sikert aratsz majd vele!