Az internet a végtelen információ tárháza, amik közül nem szabad mindent elhinni. Viszont bármennyire is furcsának és őrültségnek tűnhet az itt felsorolt tények közül egyik vagy másik, a valóság az, hogy mindegyik igaz. Hiába, a világ és az internet együttes erővel mindig képes meglepő dolgokat mutatni és tanítani nekünk, halandó emberek számára.

1. Az öngyújtót előbb fedezték fel, mint a gyufát.

2. Az Oxford Egyetem öregebb, mint az Azték Birodalom.

3. A Plútó nem tette meg teljes pályáját a Nap körül a felfedezése (1930) és törpebolygóvá minősítése (2006) közötti időben.

4. A mammutok még bőven éltek, amikor megépítették a Gízai nagy piramist.

5. A franciák még mindig használtak guillotine-t kivégzésekhez, mikor az első Star Wars filmet vetíteni kezdték a mozikban.

6. Ha át kell esned veseátültetésen, általában az orvosok bent hagyják az eredeti szerveket, és szimplán beültetnek egy harmadik vesét.

7. A világ legfiatalabb anyukája egy 5 éves kislány volt.

8. észak-Koreának és Finnországnak van egy közös határa: Oroszország.

9. A kékbálna artériái olyan nagyok, hogy ember simán keresztül tudna úszni rajtuk.

10. A Szaturnuszon és a Jupiteren gyémánteső esik.

11. A Nintendo-t 1889-ben alapították.

12. Ausztráliában volt egy háború, amit "Emu Háború"-ként tartanak számon. Az emuk nyertek.

13. A földkéreg mozgása miatt a gízai piramisok ma kb. 4km-rel délebbre találhatóak ahhoz a helyhez képest, mint ahol eredetileg felépültek.

14. A világ legnehezebb emberét Jon Browernek hívták, aki 12 évesen MáR 133 kilogrammot nyomott. A végsúlya a 635 kilogramm VOLT, ami komoly egészségügyi problémákhoz vezetett úgymint szív és légzési elégtelenség. Amikor kórházban ápolták 13 emberre volt szükség hozzá, hogy ki tudják cserélni az ágyneműjét.

15. Előbb lépett az ember a Holdra, minthogy feltaláltuk volna a gurulós bőröndöt.

16. Skócia nemzeti állata az egyszarvú.