Léteznek olyan macskafajták a világon, amik többe kerülnek, mint egy új sportkocsi. Az igazán meglepő viszont nem ez, sokkal inkább az, hogy nagyon sok ember hajlandó is értük ennyi pénzt kifizetni. Persze akinek annyi van, hogy már nem tudja, mihez is kezdjen vele, és a garázsában sincs már több hely, annak tényleg beszűkülnek a lehetőségei, ezért új pénzköltési lehetőségek fel kell néznie. Az alábbiakban megmutatjuk nektek a világ legértékesebb macskafajtáit. Nekik, és természetesen az átlagos állatbarátok számára szeretnénk az alábbi kis összeállítással kedveskedni a világ legértékesebb macskáiról.

1. Skót lógófülű macska

A hatvanas évek elején született egy farmon egy lógó fülű cica. Annyira megtetszett a gazdájának, hogy a tenyésztésébe kezdett, így mára számtalan kinézetben előfordul. Lehet hosszú vagy rövid szőrű, és különböző színes bundájú. Ismertetőjegye a kerek fej, és a lefelé lógó fülek.

2. Laperm

Szelíd és barátságos macska, aki nagyon hálás a gondoskodásért. Ez nem túl gyakori a maskák között. Bundájuk göndör, és számtalan színű lehet.

3. Maine Coon

Az Egyesült Amerikai államok nemzeti állata. Jó termsézetű, barátságos fajta. Egy kifejlett kandúr elérheti a 10 kg-ot, szóval nem átlagos méretűek.

4. Himalájai macska

Sziámi és perzsa macska kereszteződése, így a két faj tulajdonságait viseli magán.

5. Egyiptomi Mau

Izmos és vaskos testfelépítésű. Az ó-egyiptomiak háziasították, akik úgy hitték, hogy egy istenség leszármazottja, mivel a homlokán szkarabeuszbogárra hasonlító minta található.

6. Norvég erdei macska

Egyesek szerint a vikingek hozták magukkal, hogy a hajóikon levadássza a patkányokat. Egy másik felvetés szerint viszont Skandináviába bevándorló ázsiai törzsek hozták be. Egy könnyen alkalmazkodó, nyugodt fajta, azonban a szabadban előtör belőle az ősi vadász ösztön.

7. Toyger

Neve az angol "

toy tiger" szóból ered

, ami amgyarul játék tigrist jelent. Ez nem meglepő, ugyanis a macskát direkt úgy tenyésztették ki a nyolcvanas években, hogy egy mini-tigrisre hasonlítson. Nem túl játékos, békésnek természetű,viszont rendkívül intelligens.

8. Serengeti macska

Kb. 250 éve létezik ez a fajta, amely hihetetlenül játékos, és sportos testfelépítésű. Bundáját egy afrikai szerváltól kölcsönözte.

9. Amerikai görbefülű

Ideális váalsztás egy családnak, ugyanis rendkívül barátságos, ezért jól kijön más állatokkal is. A kunkori fül egy véletlen mutáció során alakult ki.

10. Elf-macska

Nem csak a szőrtelen teste, és a fülei maitt tűnik ki a többi macska közül, de a rendkívül magas intelligenciája is egyedivé teszi.

11. Bengáli macska

Korábban a háziasítás ellenére is elég vadak maradtak, de mára ez gyökeresen megváltozott. Most már inkább a kedvesség, a türelem és a játékosság jellemzi a fajtát.

12. Safari

A Dél-amerikai Geoffroy fajta hibridje, ám a Geoffroyal ellentétben ez egy nagyon barátságos, kedves és kötődő macska.

13. Szavanna

Az afrikai szervál és a házi macska keveréke. Nem jól viselik a hangzavart, a tömeget, viszont nagyon beszédesek. Sokat nyávognak, morognak, és egyéb hangokat adnak ki magukból. Ez a legnagyobb házi macska fajta.

14. Khao Manee

Másik neve a gyémánt szemű macska. Thaiföldön őshonos, a neve valójában fehér gyöngyöt jelent. Nagyon mozgékony és kíváncsi fajta.

15. Ashera

Egy kifejlett példány elérheti akár az 1 métert is. Annyira ritka, és akkora rá a kereslet, hogy aki szeretne egyet, az várólistára kerül. Kinézetük pontosan olyan, mint őseiké, és ivartalanítva kerülnek a gazdáikhoz.