Egy macskával az élet sokkal szórakoztatóbb és mókásabb tud lenni. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy ezzel együtt nehezebb is. De ez eltörpül amellett, hogy mennyi örömet képes nekünk okozni a mindennapokban egy cuki szőrgombóc. Egy macska a gazdája több, mint egy háziállat. Sokkal inkább úgy tekint rá, mint egy teljesértékű családtagra. Ezt a macskák igyekeznek is meghálálni a maguk sajátos módján. Például amikor simogatás közben hirtelen megharapják a kezedet, bármilyen furcsának is tűnik, de akkor is csak a szeretetüket próbálják kifejezni. Ezzel a cikkünkkel szeretnénk egy kicsit segíteni a macskabarátoknak, hogy jobban megértsék a cicájuk érzéseit.

1. Amikor a macskád hunyorog, miközben a szemedbe néz, akkor nem méreget téged, csupán ezzel is a szeretetét fejezi ki.

2. Képes akár a legszűkebb réseken is átpréselni magát, csakhogy a közeledben lehessen. Hát mi ez, ha nem őszinte szeretet?!

3. Ne hidd, hogy a cicád véletlenül érinti meg az ajkaidat, ő is pontosan tudja, hol kell kimutatnia a szeretetét.

4. Azonnal odarohan hozzád, és a lábadhoz dörgölőzik, amikor hazaérkezel. Persze ilyenkor éhes is, de ezzel mutatja ki azt is, hogy hiányoztál neki.

5. Akkor is a szeretetét fejezi ki, amikor fejét odadörgöli a tiedhez.

6. Ne haragudj a macskádra, ha akadályoz téged a dolgod végzésében, A cicád annyira szeret téged, hogy azt szeretné, ha mindig csak egymással foglalkoznátok.

7. A macskák csak azoknak engedik meg, hogy megsimogassák a hasukat, akikben maximálisan megbíznak, és igazán szeretik őket.

8. A macskák saját magukat a tisztálkodás céljából nyalogatják, viszont a gazdájukat azért, hogy megmutassák, mennyire szeretik.

9. A cicád a gondoskodását szeretné kifejezni azzal, hogy az elejtett zsákmányt odaviszi hozzád, és megosztja veled.

10. Ha a macskád a testedet kezdi el dögönyözni a mancsaival, akkor az azt jelenti, hogy biztonságban és szeretve érzi magát melletted.

11. A cicád szeret téged és kötődik hozzád, ezért amikor csak lehetősége van rá, veled alszik.

12. A macskád azért szeret a ruháidon aludni, mert érzi rajtuk az illatodat.

13. Amikor a macskád simogatás közben hirtelen megharapja a kezedet, az csak a túlfűtött érzelmei miatt történik.

(via brightside.me)