Vannak olyan hétköznapi eszközök, fogyasztási cikkek, amiket eredetileg nem arra találtak ki, vagy éppen nem arra használtak az emberek, mint manapság. Ahelyett, hogy örökre eltűntek volna a süllyesztőben, mint sok más termék a történelem során, ezek fennamaradtak annak köszönhetően, hogy új funkciót találtak nekik az emberek.

1. Az esernyőt kezdetben igazából napernyőként használták és ismerték. 1750-ben ismerték fel, hogy az eső ellenni védelemben talán még hasznosabb lehet.

Régen, ha valaki összefutott egy nála magasabb rangú emberrel, akkor még véletlenül sem illett a szemébe nézni. A kapucni arra szolgát, hogy ilyen helyzetben eltakarhassák az arcukat.

A söralátét igazából sörtetőnek szánták a feltalálásakor. Jó időben a sörteraszokra kiülve használták az emberek, hogy beszélgetés közben ne repüljenek bele a bogarak.

Az m&m's cukorkák eredetileg az amerikai hadsereg számára készültek. A csokoládé gyorsan fogyasztható, energiadús táplálék volt a katonák számára, de nagyon könnyen megolvadt a melegben. ám a cukorkával bevont csoki már sokkal ellenállóbb volt.

A konyak létrejötte egyáltalán nem volt tudatos. Hogy egyszerűbbé és olcsóbbá tegyék a bor tengeren történő szállítását, előtte desztillálták. Szállítást követően pedig felöntötték vízzel, hogy újra bort kapjanak. Később azonban rájöttek, hogy a desztillált bor a hosszú út során a tölgyfa hordókban összeérve egy addig nem ismert ízletes italt eredményez. Ezt ma konyak néven ismerjük.

A lufiállatok hajtogatása az egyiptomiaktól származik. Ők állati bélt fújtak fel, amiket aztán a piramisok tetején égettek el áldozatul az isteneiknek.

Volt idő, amikor a teát kizárólag csak gyógyszerként fogyasztották. Manapság már elsősorban élvezeti cikként elterjedt.

A vakírást és olvasást eredetileg éjszakai ábécének nevezték, amit a katonák használtak a kommunikálásra, így éjszaka is eltudták olvasni az üzeneteket, anélkül, hogy fényt gyújtottak volna. Ez azért volt lényeges, mert így nem keltették fel az ellenség figyelmét a frontokon.

A farmernadrágokon található apró kis zseb eredetileg a zsebórák tárolására szolgált. Ez a zseb azóta is megtalálható a legtöbb farmeron annak ellenére is, hogy ma már senki sem hord magánál zsebórát. Napjainkban leginkább rágót, vagy öngyújtót tartanak benne az emberek.

A radír kék vége eredetileg nem a toll kiradírozására szolgált, hanem ugyanúgy a ceruza nyomainak eltüntetésére, csak éppen durvább felületekről (karton, fal, stb.). Az emberek viszont a színe miatt azt hitték, hogy a tinta kitörlésére szolgál, a gyártó számára pedig jó marketingfogásnak tűnt, hogy az embereket meghagyják ebben a hitben.